Forum mieszkańców TBS w Knurowie ul. Batorego

Forum mieszkańców TBS w Knurowie ul. Batorego

Nie jesteś zalogowany na forum.

#1 2020-07-02 15:03:49

lisa66
Użytkownik
Liczba postów: 58
MacintoshChrome 83.0.4103.116

Boisko - hałas

Sąsiedzi, jak co roku w wakacje, znowu jest problem z boiskiem. Straż miejska ani policja nie chcą podjąć się interwencji. Wiem, że wielu z sąsiadów bardzo ten hałas przeszkadza - mnie również. Zupełnie anonimowo można zgłosić boisko jako miejsce zagrożone tutaj: https://mapy.geoportal.gov.pl/iMapLite/KMZBPublic.html (Krajowa Mapa Zagrożeń Bezpieczeństwa). Jest to bardzo proste i nie wymaga dużo czasu. Policja - po zgłoszeniu - ma obowiązek potwierdzić daną sytuację i spisać notatkę z miejsca zdarzenia - więc muszą podjąć interwencję. Zgłaszać można cały czas. Nie ma limitu.

Chcę również zgłosić sprawę bezpośrednio u Dyrektor Szkoły nr 6 (to jedyne boisko szkolne, które jest otwarte nocą w Knurowie!!!!) z żądaniem zamknięcia lub oświetlenia boiska w godzinach nocnych oraz do Urzędu Miasta, jeśli będzie potrzeba.

Moje zgłoszenie na Mapie Zagrożeń juz jest, liczę na wsparcie pozostałych sąsiadów. Kiedyś boisko było oświetlone i nie było takiego problemu. Mamy także w bloku Radnego więc tym bardziej liczę na pomoc ze strony oficjeli.

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot

Stopka